14 Απρ 2021

Η ΧΡΥΣΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΑΩ

Μια μεγαλειώδης πομπή έλαβε χώρα στην Αίγυπτο πριν λίγες ημέρες. Η τελετή, που είχε σκοπό να μας ταξιδέψει στην αρχαία Αίγυπτο και να αναβιώσει τον τρόπο με τον οποίο βασιλιάδες και βασίλισσες της χώρας μεταφέρονταν στην τελευταία κατοικία τους, ήταν μαγευτική.

22 μούμιες Φαραώ, βασιλιάδων και βασιλισσών, τοποθετήθηκαν σε ειδικά σχεδιασμένα άρματα, τα οποία θύμιζαν ταφικές λέμβους της αρχαιότητας και ταξίδεψαν έπειτα από έναν αιώνα και πλέον. Οι μούμιες και οι σαρκοφάγοι είχαν ανακαλυφθεί από το 1871 και έπειτα, στην Κοιλάδα των Βασιλέων και στο συγκρότημα των «Νεκρών Ναών». Βρήκαν στέγη για περισσότερο από έναν αιώνα στο Μουσείο της πλατείας Ταχρίρ και το προηγούμενο Σάββατο ταξίδεψαν στο νέο τους σπίτι, στο καινούργιο Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού, στην περιοχή Φουστάτ. 

Με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε' τάξης συζητήσαμε για τις ανασκαφές στην Κοιλάδα των Βασιλέων, περιηγηθήκαμε ψηφιακά στην αίθουσα του Τουταγχαμών του Μουσείου Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων και τέλος, παρακολουθήσαμε τη χρυσή παρέλαση των Φαραώ, θαυμάζοντας την ομορφιά του αιγυπτιακού πολιτισμού.

Σχετικά Άρθρα

Κανένα άρθρο
Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες